Nieuws

Marc van der Aa, Biblionet Groningen, over SP-Expert©

Biblionet Groningen - Personeelsplanning

- Voor iedere nieuwsbrief willen we een gebruiker een vijftal vragen stellen over SP-Expert©. In deze editie is het woord aan Marc van der Aa, personeelsfunctionaris bij Biblionet Groningen.

1.       Wat spreekt je het meest aan in SP-Expert©?

“SP-Expert© is een systeem, waarbij er op de achtergrond heel veel automatismen draaien. Dat scheelt veel tijd en levert een schat aan managementinformatie op. Een rooster is eigenlijk een plat gegeven, maar zodra je er van alles aan koppelt (ziekte, verlof, afwezigheden, bruto-uren, netto-uren, declarabele uren, compensatie etc.), zie je pas hoeveel belangrijke informatie er in een 'simpel' rooster zitten verstopt.”

2.       Hoe heeft SP-Expert© je werk beïnvloed?

“Het heeft mijn werk in zoverre beïnvloed dat ik nog altijd op zoek ben naar het meest efficiënte gebruik van het systeem. Daar ligt aan ten grondslag dat onze organisatie nogal in beweging is de laatste maanden en er maar weinig standaarden of vastigheden in de planning en roosters voorkomen. We moeten constant schakelen, roosters en planningen aanpassen. Dat kost gewoon tijd, maar dat doe ik met veel geduld en plezier, want ik weet wat SP-EXPERT© ons uiteindelijk zal gaan opleveren.”

3.       Wat is het verschil tussen het plannen nu en voordat je

SP-Expert© gebruikte?

“Voordat we de overstap maakten naar SP-Expert© werden planningen en roosters met name in Excel en Word gemaakt, dus de overstap voor onze organisatie heeft een behoorlijke impact. Met name de nieuwe manier van werken heeft nogal wat voeten in aarde (gehad). Het grote voordeel van de overstap is de winst aan informatie, waarmee je planningen en roosters beter kunt sturen als manager/planner.”

4.       Wat zou je het liefst veranderd zien?

“De werkplekplanning is voor onze organisatie een belangrijke module, omdat we er onze kostenplaatsen en financiële verantwoording eraan hebben gekoppeld. Daarmee is het echter niet de meest flexibele module en kost het vaak moeite om onze uitzonderingen in SP-Expert© kwijt te kunnen. Een verbeterde en meer flexibele module van de werkplekplanning is daarom zeer wenselijk. Een voorbeeld: we hebben vaak medewerkers, die op één dag twee diensten draaien op verschillende locaties in afzonderlijke planningen. Helaas kan SP-Expert© dit niet verwerken, want op één dag kun je een medewerker koppelen aan slechts één werkplek oftewel dienst.”

5.       Welke vraag wil je stellen aan PlanningIT?

“Mijn vraag aan PlanningIT is: Welke ontwikkelingen van SP-Expert© staan er in 2012 op de agenda, die bijdragen kunnen leveren aan de voor ons meest efficiënte manier van werken met SP-Expert©?”

PlanningIT:

“We zijn van plan in februari / maart weer enkele workshops voor gebruikers te organiseren. De nieuwste ontwikkelingen in SP-Expert© worden gedemonstreerd en er is gelegenheid om in een ‘hands on’-sessie zelf aan de knoppen te zitten. We besteden ook uitgebreid aandacht aan komende ontwikkelingen en nieuwe ideeën, ofwel de ‘roadmap’ van SP-Expert©. Binnenkort gaan de uitnodigingen de deur uit.”

Archief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!