Nieuws

MCH+ voor optimale operationele planning

MCH+

- PlanningIT heeft in MCH+ de partner gevonden om de operationele planning voor zijn klanten nog verder te vergemakkelijken. PlanningIT adviseert en ondersteunt bij zowel strategische planning van personeel als bij planning van personeelsinzet op de korte termijn. Met Careware+ van MCH+ als praktisch en gebruiksvriendelijk hulpmiddel.

“De zorg zit bij onze beide bedrijven in het DNA”, geeft Hereward Burgers aan, oprichter en directeur van MCH+. John Tier van PlanningIT vult aan: “We hebben elkaar gevonden in de ambitie om zorginstellingen te ondersteunen in het optimaliseren van hun planningsprocessen. Met als doel meer en betere zorg leveren binnen beperkte financiële mogelijkheden.” Sinds 2008 hebben PlanningIT en MCH+ als samenwerkende partners meerdere opdrachtgevers in de zorg bediend.

Actuele zorgvraag in kaart

Aan de basis van een goede personeelsplanning ligt een strategie die voortkomt uit de missie, visie en ambitie van de organisatie. Uiteindelijk is personeelsplanning ook een dagelijkse uitdaging. Careware+ brengt de actuele zorgvraag in kaart en koppelt deze aan beschikbare geschikte medewerkers. Voor de dagelijkse operationele planning een laagdrempelig en praktisch instrument. Hereward Burgers: “Door de handige interfaces hebben planners snel overzicht. Bij Tzorg bijvoorbeeld – de thuiszorgtak van schoonmaakorganisatie CSU – is een planner nu in staat overzicht te houden over de planning van 200 medewerkers.” Een andere gezamenlijke klant, de Rotterdamse thuiszorgorganisatie Humanitas, heeft ook zo’n slag kunnen maken.

Fouten geminimaliseerd

Door het hele proces van indicatie van de zorgvraag tot salariëring langs één lijn te digitaliseren, ontstaat een uniform en eenduidig systeem. Het risico op fouten in de administratie (bijvoorbeeld bij salarisberekening) door het niet goed aansluiten van verschillende werkwijzen of systemen vermindert aanzienlijk. Met als resultaat minder onnodige kosten.

PDA, Planautomaat en design

“Wij zijn blij met de ontwikkelkracht van MCH+. Dat past perfect bij PlanningIT als innovatieve organisatie”, laat John Tier weten. Momenteel werken PlanningIT en MCH+ samen voor Zonnehuisgroep Amstelland, waar medewerkers straks met een PDA heel gemakkelijk hun uren kunnen registreren en roosters kunnen raadplegen. Een andere nieuwe vinding van MCH+ is de Planautomaat voor de ambulante zorg. Op eenvoudige wijze kan een medewerker de optimale route langs alle cliënten van de dag samenstellen. Verder besteedt MCH+ zeer veel aandacht aan ergonomie en design: alles moet zo laagdrempelig en gebruiksvriendelijk mogelijk zijn.

MCH+

MCH+ B.V. is gespecialiseerd in webbased software voor planning- en tijdregistratie. Careware+ is het centrale platform van MCH+. Of het nu gaat om de planning van medewerkers, het samenstellen van routes, de registratie van werkzaamheden, directe beschikbaarheid van informatie voor alle gebruikers, onderlinge communicatie of uitgebreide real time management-informatie: Careware+ biedt passende ondersteuning.Doelgroepen zijn o.a. de thuiszorg, huishoudelijke verzorging, integrale jeugdgezondheidszorg en medische laboratoria.

Archief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!