Strategische Personeelsplanning

PlanningIT beseft het belang van strategisch plannen

Een veranderende samenleving en marktomstandigheden dragen ertoe bij dat organisaties op een innovatieve manier omgaan met personele inzet. Meer met minder. Concurrentie verscherpt de aandacht voor kwaliteit, kwantiteit en prijzen. CliŽnten willen autonomie, willen als individu behandeld worden en verwachten hoge service. Dit geldt ook voor medewerkers. Arbeid is schaars en kostbaar, tegelijkertijd noopt de markt tot flexibeler inzet van medewerkers, waardoor de werkdruk toeneemt.

Balans

Er is meer dan ooit een behoefte aan balans. Balans tussen de eisen van de markt, wensen van cliŽnten, organisatiedoelen en de wensen van medewerkers. Strategische personeelsplanning gaat over het creŽren van deze balans op langere termijn. Zijn we op de goede weg? Hebben we de juiste competenties in huis? Ben ik een aantrekkelijke werkgever? Is de organisatie flexibel genoeg om in te spelen op alle veranderingen? EssentiŽle vragen die direct betrekking hebben op strategische personele inzet.

Strategische samenwerking

PlanningIT beseft het belang van strategisch plannen. Daarom ontwerpen wij graag met u een totaaloplossing die aansluit bij de verwachtingen en ontwikkelingen van uw organisatie.

Wij staan voor strategische samenwerking, nu en in de toekomst.